
Budinca de praz este o rețetă care nu necesită multă îndemânare, este delicioasă, sățioasă, dar și sănătoasă. O să fie pe placul întregii familii și o puteți consuma atât la cină, cât și la micul-dejun.
Ingrediente
60 g pesmet; 200 ml smântână + 3 linguri; 2 fire de praz mari; 2 cepe; 2 linguri unt; 3 căței usturoi; 4 ouă; 6 linguri făină; 150 g cașcaval ras; 1 linguriță sare; 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată; 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată; unt pentru uns forma; 100 g roșii cherry pentru decor
Mod de preparare
Pui pesmetul într-un castron, torni 200 ml de smântână caldă și amesteci. Topești untul într-o tigaie, pui prazul și ceapa tăiate fâșii și lași până se înmoaie. Pui puțină sare, usturoiul pisat și mai lași 5 minute.
Pui prazul cu ceapa peste pesmetul cu smântână și amesteci. Adaugi ouăle bătute, 3 linguri de smântână, făina, 2/3 din cașcavalul ras, nucșoara, scorțișoara, sarea și amesteci bine.
Ungi o tavă de 20×20 cm cu unt, torni amestecul și presari deasupra cașcavalul ras rămas. O introduci în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 30 de minute. O lași să se răcorească, o tai bucăți și fiecare bucată o decorezi cu o jumătate de roșie cherry.